Het geheim tot meer likes op Instagram

Heb je naast een bedrijfsprofiel op Linkedin ook een Instagram profiel? Heb je weleens gehad dat je een hele leuke Instagram post hebt geplaatst, maar dat het aantal likes wat tegenvielen? No worries – dit is een heel herkenbare situatie! Dit ligt niet aan jouw interessante post of gewoon weg je super leuke selfie🤳, maar het moment van posten. Dan is natuurlijk de ‘hamvraag’ – wat is het beste moment om iets op Instagram te posten? Dat hebben wij voor jou uitgezocht!

 

Conform het onderzoek van Sproutsocial zijn de beste momenten voor het posten op Instagram als volgt:

– Woensdagen om 11:00

– Vrijdagen tussen 10:00 en 11:00

Volgens het onderzoek bereik je meer mensen met posts op deze tijdstippen. Een compleet overzicht is te vinden in de afbeelding hieronder. Hoe donkerder de kleur, hoe meer kans op succes met jouw post!

Meer likes op instagram

Zondag schijnt het slechtste moment te zijn om een post te plaatsen op Instagram. Bewaar je leuke selfies dus voor de woensdag of de vrijdag👀.

Het bepalen van het beste tijdstip hangt ook sterk af van jouw doel! Gewoon lekker veel likes op je vakantiefoto heeft een andere aanpak nodig dan een e-commerce bedrijf die zijn doelgroep iets wilt verkopen. Wil jij weten wat de beste social media strategie voor jouw situatie is? Aarzel dan niet om contact op te nemen!